more than words ...

more than words ...

FRANC KURE CELO NA TEKMI PRETEPA PSA

Na žalost ne moremo mimo tega kar je objavljeno v sobotnem ŽURNALU 22. 10. 2011 http://www.zurnal24.si/print/138390

Fizično nasilje nad psom - in to zaradi svoje nesposobnosti in požrešnosti nad rezultatom - je nizkotno dejanje človeka, ki ne seže psu niti do tačke, kaj šele do kolen. Pretepati psa s sledarskim povodcem in kovinskim karabinom pred očmi drugih samo zato, ker je pač pokazal na sledi tisto kar ga vodnik ni uspel naučiti in ga je zato tako sram pred drugimi, da svojo jezo znaša nad nedolžno živaljo ...

Franc Kure je bil dolgoletni kinolog, ki je javno storil nedopustno dejanje katero ga ne uvršča več med naše vrste. Tak človek zame nima več pravice nastopati kadarkoli v življenju na nobeni kinološki prireditvi saj svoje objestnosti, ki jo izvaja nad ubogimi živalmi ne zna krotiti niti na prireditvi javnega značaja.

Naj omenim, da mi je še nedolgo (kakih 5 let) nazaj v Nemčiji po sledi enega od naših tekmovalcev delil nasvete; kako naj bom v kinologiji čisto tiho in, če me bo slučajno kaj zanimalo naj najprej vzdignem roko (verjetno mu je izraz ušel od lastnega vzdigovanja roke nad svojimi psi).

Psu na vsak način hoče pokazati in dokazati, da je en velik nič. In tak človek, vodi oodajo o živalih na koroškem radiu. Po najnovehših podatkih je organizator omenjene tekme KD Ljubljana, v drugi polovici januarja 2012, vložil dopolnitev k pobudi za disciplinski postopek Franca Kureta, ki bo obravnavana na naslednji seji upravnega odbora. Postopek bo očitno stekel.
Po najnovejših podatkih, v mesecu aprilu 2012, je Kuretov primer predan na disciplinsko komisijo, ki pa še ni odločala kako in kaj v zvezi z zgoraj omenjenim primerom. Kmalu bo že leto dni od tega.

Do meseca julija 2012 je disciplinska komisija zasedala v zvezi s primerom Kure Franc - vendar, ker vsi povabljeni niso prišli - je
zato obravnava preložena na kasnejši, ponoven datum. Od neljubega dogodka je minilo že več kot leto dni.

Od maja 2011 do 7.decembra 2012 (moramo pisati letnice kajti kmalu bo že 2013) ima disciplinska komisija zadevo "Kure" in pretepanje psa na tekmi s karabinom sledarskega povodca ŠE VEDNO v obravnavi... Od dogodka je minilo že krepko več kot leto in pol dni, pa je "gospod" Franc še vedno nekaznovan za nedopustno pretepanje na tekmi državnega prvenstva!  Skoraj eno leto je trajalo, da je bil dogodek sploh uradno prijavljen na disciplinsko komisijo. Počasi pa bo izgleda minilo še drugo leto, ko je postopek tam v obravnavi. Še brez posledic in kazni za pretepača, seveda.

Se skuša primer iz leta 2011 morda počasi pomesti kar pod preprogo, ali samo tako izgleda? Verjetno ni tako enostavno? Mar disciplinska komisija nima moči ali pooblastil, da bi ukrepala po svoji vesti in postopek enostavno izpeljala in storilca kaznovala na osnovi prijave?! 

Saj menda ni mogoče, da vsak postopek disciplinske komisije traja več kot leto in pol? Morda d
ve leti - menda ne celo več? Čemu imamo organ in postopke, če se delo okrog enega samega, kristalno jasnega primera, vleče v nedogled ...? Le kaj si mislijo tisti, kaj nam pa morejo ..., ki bognedaj enako delajo s svojim psom?!
Kaj lahko stori pes, če se pozvani enostavno obravnavi izmikajo in do kdaj še vabila, če bo njegovo cviljenje počasi že potihnilo? Je potrebno, da cvili kar 2 leti skupaj - ali morda celo do smrti - da bi ga disciplinska komisija slišala? Ne bodimo neučakani! Postopek vendar teče ...


TACA

Kdo ne zna lagati in
kdo za koga bi življenje dal,
kdo tako pogleda,
kot bi v tèmi iskrice prižgal?

Je kožuh res manj vreden,
da človeka bi se bal,
da le zato morda bi
nam zvestobo izkazoval?!

Kdo pogreša koga
in komu je za drugim žal,
kdo za kom zajoka,
če ta za večno bi zaspal?

Je roka - človek,
je taca res samo žival,
bo cviljenje takrat beseda,
ko le odmev bo še ostal?!


(Nikita)